فتوشاپ چيست و چه کاربرد هايی دارد؟
فتوشاپ چيست و چه کاربرد هايی دارد؟

درود بر شما کاربران گرامی وبسایت فارس گرافیک، با مطلب ” فتوشاپ چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ ” در خدمت شما ارجمندان هستیم تا بهره مند گردید.

فتوشاپ چيست و چه کاربرد هايي دارد؟

Adobe Photoshop

ادوبی فتوشاپ (به انگلیسی: Photoshop، به معنی کارگاه عکس) یک پردازشگر گرافیکی است که به دست شرکت ادوبی گسترش یافته و برای ایجاد ترکیب، ویرایش، بازسازی و یا دگرگونی عکس ها و نگاره ها به کار می رود. فتوشاپ برای سیستم عامل ویندوز و مک به کار می رود. هم چنین نگارش های گوناگون این نرم افزار تا نگارش دهم، در سیستم عامل لینوکس نیز با کمک ابزار های میانه (کراس اُوور) قابل استفاده است. آخرین نسخه رسمی این نرم افزار نسخه بیستم آن است که با اسم ادوبی فتوشاپ CC شناخته می شود.

تاریخچه

در حقیقت زادگاه فتوشاپ ایالت میشیگان آمریکا بوده است، گلن نول یک استاد دانشگاه علاقه مند به عکاسی بود که در خانه خود یک تاریکخانه شخصی داشت. رایانه های شخصی در آن زمان تازه اختراع شده بودند و گلن بسیار این اختراع را دوست داشت. فرزندان گلن نول نیز همچون پدرشان ذهن خلاقی داشتند و با در اختیار داشتن رایانه شخصی و یک تاریکخانه توانستند آینده روشنی برای خود خلق نمایند.

توماس یکی از فرزندان گلن که علاقه فروانی به عکاسی و ویرایش تصاویر داشته گفته است:

جان برادر دیگر توماس بود که بیشتر با رایانه مشغول بود و به وسیله دستگاه Apple II Plus که پدرشان خریداری نموده بود با سیستم عامل مک برنامه نویسی می کرد.

در دوران دبیرستان عکاسی یکی از سرگرمی های من بود. من چاپ عکس های سیاه و سفید و رنگی و همین طور بازی با کنتراست و متعادل کردن رنگ ها در تاریکخانه شخصی پدرم آموختم.

جان نول
سیر تکامل لوگو فتوشاپ
سیر تکامل لوگو فتوشاپ

توماس نیز علاوه بر عکاسی، برنامه نویسی را دنبال می کرد. او یک Apple Macintosh Plus خرید تا به وسیله آن عکس های پایان نامه دانشگاهی خود را ویرایش کند. اما Apple Macintosh Plus قادر نبود سطوح خاکستری تصاویر او را نمایش دهد. توماس با توجه به نیاز فراوانی که داشت، دست به کار شده و چند برنامه نوشت که این کار را برایش عملی کنند.

نرم افزار ادوبی فتوشاپ که در فوریه 1990 میلادی روانه بازار شده بود توسط توماس نول ابداع شده بود.
در نسخه های پیشین،این نرم افزار همراه با نرم افزار دیگری ادوبی ایمج ردی نصب میشد که روی آماده سازی تصاویر برای وب تمرکز داشت. تنظیم دقیق فرمت، کیفیت، فشرده سازی تصاویرو انیمیشن در فرمت گیف امکانات این برنامه بودند. بعد از خرید شرکت ماکرومدیا توسط ادوبی و اضافه شدن برنامه FireWorks بسته های نرم افزاری ادوبی، اکثر امکانات این برنامه با فتوشاپ ادغام شدند.

اگر چه در ابتدا فتوشاپ برای ویرایش عکس ها جهت چاپ روی کاغذ طراحی شده بود، اما بخاطر تنوع ابزاری که در اختیار کاربر می گذارد، از فتوشاپ بطور فزاینده ای برای تولید و ویرایش عکس ها در فرمت های دیجیتال (به ویژه برای استفاده در وب) استفاده می شود.

فتوشاپ چيست و چه کاربرد هايی دارد؟
لوگو فتوشاپ نسخه 2020

فتوشاپ همچنین با دیگر نرم افزار های شرکت ادوبی برای ویرایش و ساخت انیمیشن و لوح های فشرده ارتباط قوی دارند. فایل ها در فرمت اختصاصی فتوشاپ PSD می توانند به نرم افرار های دیگر از قبیل ایمیج ردی، ادوی ایلوستریتور، پریمایر، افتر افکت و انکور DVD صادر شوند و بالعکس، از آنها به فتوشاپ وارد شوند. برای مثال، فتوشاپ CS (نسخه 9) از ساخت منو و دکمه هایی برای DVD حمایت می کند(که بعدا در نرم افزار ادوبی انکور DVD مورد استفاده قرار می گیرند) دید گرافیکی نرم افزار فتوشاپ توانایی کار با چندین نمونه رنگی را دارد، که عبارت اند از: نمونه های رنگی RGB , LAB , CMYK , B&W و غیره.

فتوشاپ قادر به خواندن و نوشتن پرونده های تصویری در قالب هایی از قبیل Tiff،Gif،Jpeg، PNG و … است. همچنین فرمت اختصاصی این نرم افزار PSD نام دارد که مخفف Photoshop Document یا سند فتوشاپ می باشد.


شهرت فتوشاپ به این دلیل است که فرمت PSD به صورت گسترده استفاده می شود و تا حدی توسط نرم افزار های رقیب حمایت می شود. فرمت PSB نسخه جدیدی تری از فرمت قبلی است که برای فایل هایی با اندازه 2 گیگابایت طراحی شده است.

آخرین نسخه فتوشاپ CC 2020 در 20 فروردین 1399 خورشیدی عرضه گردیده است.

کاربرد های فتوشاپ

کاربرد های فتوشاپ بخش عمده ای از محیط اطراف ما را در بر گرفته، عکس های پرسنلی، پوستر های تبلیغاتی، کارت های ویزیت، بنرها،سربرگ ها،رابط گرافیکی نرم افزار ها(UI)، جلد نشریات، تیتراژ فیلم ها، محیط گرافیکی سایت ها(قالب) و … همگی برای زیبا تر شدن و حتی به وجود آمدن، باید یک بار از زیر دست های هنرمند فتوشاپ عبور کنند.

مشاهده دیگر آموزش های فتوشاپ وبسایت فارس گرافیک

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

دسته بندی فروشگاه سایت

استفاده از امکان جستجو محتوای بیشتری در اختیار شما قرار خواهد داد.

دسته بندی وبسایت